chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські татари просять ввести миротворців ООН на територію Криму

07 березня 2014 о 13:28

Меджліс кримськотатарського народу звернулися до міжнародних організацій , парламентам та урядам держав із закликом негайно розглянути можливість введення на територію Криму миротворчих сил ООН.

Про це йдеться в зверненні Меджлісу кримськотатарського народу, пише Еспресо.TV.

“Ситуація в Криму і навколо Криму продовжує загострюватися.Прийняті 6 березня 2014 Верховною Радою Автономної Республіки Крим рішення « Про проведення загальнокримського референдуму» і призначення дати його проведення на 16 березня 2014 , послужили новим чинником ескалації напруги в кримському суспільстві”, — зазначається в зверненні.

В Меджлісі заявили, що побоюються широкомасштабних провокацій, що можуть бути організовані членами парамілітарних (козачих ) організацій, які масово в'їжджають на територію Криму з Краснодарського краю та інших областей Російської Федерації.

“Розширення присутності на півострові російських військ, що здійснюється на тлі надмірної активізації так званих «народних дружинників» і «загонів самооборони», що перешкоджають діяльності журналістів і дипломатів, недопущення до Криму спостерігачів ОБСЄ свідчить про те, що ситуація в будь-який момент може перейти у вкрай небезпечну стадію, що безпосередньо загрожує безпеці та життю людей”, — йдеться в документі.

Кримські татари зазначають, що все більш явною стає загроза застосування насильства по відношенню до українського і кримськотатарського співтовариств, чиї позиції з питання про статус Криму відмінні від позиції тих, хто сьогодні здійснює політику сепаратизму і відторгнення Криму від України.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути