chrome firefox opera safari iexplorer

Куди піти з дитиною: гід на тиждень

31 березня 2014 о 14:13

Якщо Ви ще не вирішили, як провести тиждень – ми підібрали різнопланові заходи, що проходитимуть у Києві.

Понеділок, 31-е березня 

У розважальному центрі «Блокбастер» відкрився новий центр для дітей «Kid Ландія». Це масштабний інтерактивний розважальний парк, загальна площа якого становить 4 500 квадратних метрів. У КідЛанд діти зможуть освоїти різні професії, відчути себе дорослими, зрозуміти як працює економіка, навчитися відповідальності і самостійності. Цікова буде і їхнім батькам. Дізнатися більше можна тут.

На виставу запрошує дельфінарій Немо. Вистави заплановані на 15:00 та 18:00. вартість квитків – 80 гривень. Дізнатися більше можна тут.

Вівторок, 1-е квітня

У Національній опері України вистава «Лускунчик». Балет на дві дії за мотивами однойменної казки Гофмана Чарівна та казкова історія про справжнє кохання, гідність. Дізнатися більше можна тут.

У торгово-розважальному центрі «Мармелад» проходить виставка «3D живопис». Це 28 унікальних і кращих картин. До того ж організатори щомісяця обіцяють представляти публіці 5 нових творів. Також на виставці працюють професійні фотографи, які підкажуть і допоможуть зробити найкращі знімки.

Хочете поспостерігати за власною житиною та її талантами. Тоді Вам до KIDSWILL. Це місто, адаптоване для дітей, де кожен може грати в улюблену професію. Це дозволить дітям відкрити для себе світ дорослих, надихнутися майбутнім. А от батькам – зрозуміти на що звернути увагу на вибір дитини. KIDSWILL відкрився в новому торгівельно-розважальному комплексі Art Mall. Детальніше про нього можна дізнатися тут.

Середа,2-е квітня

У торгово-розважальному центрі «Мармелад» проходить виставка живих тропічних метеликів «Живі Джунглі». Для нас її організували Запорізькі та Дніпропетровські зоологи – ентузіасти на базі домашніх колекцій тварин. Першими екземплярами були куплені на зооринку червоновуха черепаха і павук — птахоїд . Виставка «Живі Джунглі» постійно поповнює свою колекцію. У даний момент тут представлено понад 70 видів живих дивовижних екзотичних тварин. Виставка носить просвітницький і пізнавальний характер. «Живі Джунглі» дають можливість відвідувачам побачити і зрозуміти всю красу живого світу , зібраного з різних куточків земної кулі. Дізнатися більше можна тут. Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

Четвер, 3-е квітня

У Театрі на Липках вистава для дітей «Вождь червоношкірих». це інсценізація відомого однойменного оповідання О.Генрі про маленького хлопчика, якого спробували викрасти бандити з метою отримання викупу. Та не здогадувались вони, в яку халепу можуть потрапити, зв'язавшись з таким розбишакою, як Джонні... Дізнатися більше можна тут.

На малят чекає київський зоопарк. Тварини від мавп до слона чекають на увагу.

П’ятниця, 4-е квітня

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Лебедине озеро. Сучансна версія». Мова сучасного танцю, якою оповідається цей балет, допомагає домогтися яскравого співпереживання глядачів. Фантастичні декорації, створені сценографом Андрієм Злобіним, занурюють нас у фантасмагоричний світ двору Ротбарта – «доктора Франкенштейна», який вміє на операційному столі переробляти сутності живих істот. Костюми художника Ганни Іпатьєвої дають можливість  артистам надзвичайно точно й образно створювати, як образи людей з оточення Ротбарта, так  і містичних ельфів-лебедів із снів головного героя. «Лебедине озеро» — найвідоміша балетна легенда, своєрідний синонім самого слова «Балет».  Геніальна музика Петра Ілліча Чайковського – це головна складова постійного грандіозного успіху вистави,  яка не сходить зі сцен театрів в усьому світі вже понад 130 років. Дізнатися більше можна тут.

У торгово-розважальному центрі «Мармелад» проходить виставка трансформерів і роботів Всі фанати фільмів про трансформерів запрошуються на виставку улюблених героїв в натуральну величину. Крім головних героїв «Трансформерів» — Оптимуса Прайма, Бамбелбі, там також можна подивитися на Атома з фільму «Жива сталь», Волл-І з однойменного мультика та інших. Детальніше про це – можна дізнатися тут.

Субота, 5-е квітня

У Театрі на Липках вистава для дітей «Снігова королева Колись злий та могутній троль зробив криве дзеркало, в якому все прекрасне відображалось як смішне та огидне. Дзеркало розбилося, і міріади гострих скалків розлетілися по світу, потрапляючи людям в очі та серця. Так починається одна з найчарівніших казок, що супроводжують нас усе життя, відкриваючи нові й нові істини. Мудрий казкар Ганс-Христіан Андерсен створив поетичну притчу про вірність і людяність, силу і мужність, про по-дитячому щире серце, якому не страшні крижані чари могутньої Снігової Королеви. Зворушлива історія про мандри маленької Герди дає дітям і дорослим урок терпіння, витривалості та незламної діяльної віри... Дізнатися більше можна тут.

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Музичні класики -3». Під час вистави буде здійснено подорож чарівним світом оперного мистецтва, глядач матиме змогу познайомитися із цікавими фактами з історії опери, відвідати найкращі театри світу. У доступній інтерактивній формі, відбудеться знайомство з невід’ємною частиною будь-якої оперної вистави – партитурою, а провідником у цій подорожі буде геніальний композитор Моцарт. Дізнатися більше можна тут.

У Київському театрі ляльок вистава «Марійка і ведмідь». Вистава, як і п’єса відрізняються від широковідомої казки. Указці маленька дівчинка марійка, збираючи ягоди у лісі, заблукала і випадково потрапила у оселю, де мешкає відлюдкуватий Ведмідь. Недовго проживши у нього, дівчинка тікає до своїх рідних. В нашій виставі дуже шкода саме Ведмедя. Адже він звикає до Марійки і його життя наповнюється змістом. Наші герої розстаються друзями, які безумовно будуть зустрічатися... Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

У Національній опері України вистава «Ремое і Джульєтта». Балет на три дії за мотивами історії Шекспіра. Історія про кохання, яку не може подолати жодна перешкода. Дізнатися більше можна тут.

Неділя, 6-е квітня

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Петрик і вовк». У 1936 році на замовлення керівника і режисера Московського Центрального дитячого театру Наталії Сац композитор Сергій Прокоф'єв написав симфонічну казку «ПЕТРИК І ВОВК». Казку про безстрашного піонера Петрика композитор створив всього за чотири дні. Метою цього твору було ознайомлення маленьких слухачів з інструментами симфонічного оркестру. Слово читця (текст також належав композитору) чергувалося із музикою, яка образно, з властивим Прокоф'єву гумором, змальовувала ситуації та характери. Кожен пер­сонаж був представлений тембром того чи іншого інструмента: Петрика зображувала група струнних, Дідуся — фагот, Пташку — флейта, Кішку — кларнет, Вовка — валторни, постріли мисливців — литаври й барабан. Дізнатися більше можна тут.

У Київському театрі ляльок вистава «Троє поросят». Широковідому історію про пригоди трьох надзвичайно зворушливих поросяток Наф-Нафа, Нуф-Нуфа, Ніф-Ніфа знають і люблять багато поколінь глядачів. Наш театр звернувся до цієї п’єси, щоб вкотре нагадати малечі –дружба, хоробрість і відповідальність –це саме те, що об’єднує людей. Ось це і врятувало наших героїв від підступних намірів Вовка. Основна думка вистави –до життя треба відноситись відповідально і серйозно, а не легковажно. І це лялькове видовище буде зіграно весело, темпераментно і винахідливо. Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

У Київському театрі ляльок вистава «Золотий ключик». Навряд чи знайдеться людина, котра б не знала історію Буратіно. Його популярність стала світовою, тому що в цього дерев’яного хлопчика б’ється таке добре людське серце і це одразу торкає серця дітей всього світу. В нашій виставі цю історію розкажуть актори мандрівного італійського театру, використовуючи найрізноманітніші ляльки, якими вони будуть працювати відкрито. Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

У музею популярної науки та техніки «Експериментаріум» на 18:00 запланована вистава «Хімічне реактив шоу». Тут ви дізнаєтеся: що таке хімія і як вона працює. А ще – побачите хімічні експерименти. Дізнатися більше можна тут.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути