chrome firefox opera safari iexplorer

Київ представлено на міжнародній туристичній виставці ITB у Берліні

12 березня 2014 о 09:27

З 5 до 9 березня у Берліні (Німеччина) пройшла найбільша в світі міжнародна туристична виставка ITB Berlin 2014. Це унікальна комунікаційна платформа, на якій обговорюються найважливіші проблеми туристичної галузі та пропонуються їх конкретні рішення, демонструються кращі приклади з практики, здатні оптимальним чином впливати на ситуацію в майбутньому. Цього року виставку відвідало 114 тис. представників туристичної галузі, а свої продукти представили 10,147 тис. експонентів з 189 країн світу.

За підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), в рамках єдиної національної експозиції загальною площею 412 кв. м., було представлено стенд міста Києва. Під час виставки свої туристичні продукти також представили туроператори, туристичні агентства, готелі та інші суб’єкти туристичного бізнесу, а також асоціації і інші неприбуткові організації сфери туризму. У ході виставки представники сфери туризму мали можливість брати участь у різних семінарах, симпозіумах, зустрічах з експертами, круглих столах для преси тощо.

Дизайн експозиції України було розроблено в єдиному стилі у відповідності з новим туристичним брендом України «It’s all about U». Крім того, в оформленні української експозиції були широко використані візерунки Петриківського розпису, яку в 2013 році було включено до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. На стенді міста Києва було зображено дзвіницю Софійського собору з логотипом міста «Everything Starts in Kyiv».

Стенд Києва відвідали генеральний секретар UNWTO Талеб Ріфаї, депутати німецького парламенту Карл-Георг Велльман та Юрген Клімке. Вони висловили підтримку киянам та всьому українському народу, а також залишили свої побажання у спеціальній Книзі на загальному стенді. Юрген Клімке, депутат німецького парламенту та член парламентського комітету з питань туризму та комітету з питань співробітництва заради розвитку висловив підтримку українцям від імені Бундестагу та, відповідно, усього німецького народу.

Крім того, до стенду столиці України завітали Почесні Представники міста Києва за кордоном: Хартмут Пірл, Габріела Швайнбергер та представник від Ельзи Гебауер, які представляють наше місто в Мюнхені та Берліні (Німеччина), а також Почесний посол Гамбурга в Україні, Михайло Гамалій. Учасники проекту «Почесний представник міста Києва за кордоном» висловили свою підтримку українцям та обговорили з представниками Управління туризму Київської міської державної адміністрації шляхи подальшої співпраці та промоції Києва за кордоном.

У зв’язку з останніми подіями стенд міста Києва відвідало чимало журналістів, блогерів, представників найвідоміших друкованих видань, представників світового туристичного бізнесу та простих громадян, які приходили аби висловити підтримку українцям та висловити свої побажання у спеціальній книзі «Ukraine. Its all about U».

Презентація Києва на ITB Berlin безперечно сприятиме поширенню інформації про туристичний потенціал міста, що в свою чергу, позитивно вплине на збільшення відвідуваності столиці іноземними туристами.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути