chrome firefox opera safari iexplorer

«Київміськбуд» готовий відновлювати Будинок профспілок

21 березня 2014 о 13:28

Глава правління – президент ПАТ ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір підтвердив готовність компанії відновлювати столичний Будинок профспілок, повідомляє УНН.

І.Кушнір підкреслив, що у Компанії не просто оголосили про готовність відновити Київ після подій на Майдані, а вже приступили до виконання цих робіт.

“У першу чергу, це ремонт Київської міської адміністрації. Тримільйонне місто не може жити в умовах безвладдя, а адміністрація Києва фактично не має можливості керувати містом. Тому зараз йдуть переговори з тими представниками самооборони Майдану, які знаходяться в приміщенні. Як тільки вони його звільнять, ми почнемо ремонтні роботи”, — зазначив І.Кушнір.

За попередньою оцінкою, ремонт будівлі КМДА займе десь місяць.

“Що стосується Будинку профспілок, там, як ви розумієте, руйнування дуже серйозні і основні роботи зараз пов’язані з безпекою людей. Навіть за попередньою оцінкою зрозуміло, що будівлю потрібно буде розбирати. Далі, будуть проведені експертні роботи, розроблений і затверджений проект, складено кошторис і т.ін. Узгоджуються зараз і фінансові питання. Є кілька шляхів їх вирішення. По-перше, на ремонтні та будівельні роботи можна направити дивіденди, які належать Київській міській громаді, адже вона наш найбільший акціонер і володіє 80% акцій „Київміськбуду“. По-друге, за рішенням Правління та Наглядової ради компанії можна розпорядитися фінансами з резервного фонду. І третє, в рамках благодійності ми можемо перерахувати 4% від прибутку компанії на ті потреби, які має зараз місто. З усіх цих питань ми щільно співпрацюємо з Київською міською адміністрацією”, — пояснив І.Кушнір.

Президент “Київміськбуду” наголосив на тому, що проведення ремонтних та відновлювальних робіт у місті ніяк не вплине на зобов’язання “Київміськбуду” перед інвесторами.

“Відповідально заявляю, ми не підведемо. Хочу заспокоїти всіх, хто довірив нам свої фінансові кошти, Правління компанії прийняло рішення зараз не починати нові об’єкти. Ми повністю зосередимося на будівництві тих будинків, які вже почали, щоб здати їх в строк. Ми ж Київміськбуд. Ми побудували більшу частину цього прекрасного міста. Київміськбудівці відновлювали столицю після війни, то кому як не нам будувати і ремонтувати наш Київ? Це була наша спільна ініціатива. Це наш громадянський і людський обов’язок, зрештою”, — зазначив І.Кушнір.

Нагадаємо, у ніч з 18 на 19 лютого у Будинку профспілок сталась пожежа, внаслідок якої обвалилися перекриття між 4-м та 5-м і між 6-м та 7-м поверхами. Спалення Будинку профспілок стало результатом сутичок між правоохоронцями та учасниками масових протестів, які тривають з листопада минулого року.

Розділи: Суспільство