chrome firefox opera safari iexplorer

Київська “Батьківщина” підготувала рішення про перейменування Інститутської на вул. Героїв “Небесної Сотні”

14 березня 2014 о 12:06

Фракція “БЮТ-Батьківщина” у Київраді підготувала юридично необхідний проект рішення Київради “Про перейменування вулиці Інститутської у Печерському районі м. Києва на вулицю Героїв Небесної сотні”. Про це повідомила голова фракції “БЮТ-Батьківщина” у Київраді Тетяна Меліхова.

“Вулиця, де полягли герої, вже давно найменована громадою в ім’я їхнього подвигу, тепер справа лише за формальностями. Тому наша фракція підготувала юридично необхідний проект рішення щодо формалізування перейменування вул. Інститутської на вул. Героїв Небесної сотні. Адже відповідно до законодавства рішення, яке вже прийняте на Майдані, а також всіма жителями України, які безмежно вдячні героям, що віддали свої життя за наше краще майбутнє на вул. Інститутській, повинно бути формалізоване владою”, — заявила Т.Меліхова.

Депутатка наголосила, що у Парламенті існують проекти Постанов № 4353 від 04.03.2014 Про вшанування пам’яті Небесної Сотні, відповідно до якого ВРУ рекомендує Київській міській раді перейменувати вулицю Інститутську на вул. Героїв Небесної сотні та проект Постанови № 4207 від 23.02.2014 Про перейменування вулиць у місті Києві на честь загиблих учасників масових акцій громадського протесту.

“Але відповідно до законодавства, рішення про перейменування вулиць має приймати орган місцевого самоврядування — тобто Київрада — для внесення відповідних змін в реєстрі вулиць Києва. І тому це питання Київрада повинна розглянути на найближчому пленарному засіданні”, — наголосила Т.Меліхова.

Джерело: 7days-ua.com
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути