chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко пропонує меценатам та політикам допомогти шевченківським музеям експонатами

22 березня 2014 о 12:27

В рамках проекту «Твій Шевченко» Голова Фонду «Рідна країна» Микола Томенко та представник Фонду в Черкаській області Володимир Гресь сьогодні провели зустріч з колективом Музею Тараса Шевченка у Каневі.

Микола Томенко поінформував про проекти, які здійснив та буде здійснювати протягом року Фонд «Рідна країна» з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка.

За його словами, на проектах, які вже реалізовані, Фонд не зупиняється. Зокрема, М. Томенко розповів про нову ініціативу, згідно з якою Фонд «Рідна країна» звернувся до бізнесменів та політиків, щоб вони в рік 200-річчя Шевченка пішли на те, щоб зі своїх приватних колекцій передали до шевченківських музеїв оригінальні та автентичні речі, пов’язані з Тарасом Шевченком, яких сьогодні бракує у багатьох музеях.

Микола Томенко повідомив, що на його заклик вже відгукнувся народний депутат Ігор Шаров, який передав для Канівського музею відомий портрет родича Тараса Шевченка Фотія Красицького 1910 року.

М. Томенко передав цей портрет музею, а також в рамках іншого проекту Фонду – «Українська книжка – дітям» – подарував дитячі книжки українською мовою, видані видавництвом «Веселка», для всіх дошкільних закладів міста Канева.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути