chrome firefox opera safari iexplorer

На Івано-Франківщині померла найстаріша жінка планети

14 березня 2014 о 14:38

В Івано-Франківській області померла 117-річна Катерина Козак, яка неофіційно вважалась найстаршою жінкою планети.

Про це УНІАН повідомили у Коломийській міській раді.

Козак неофіційно вважалася найстарішою жінкою планети. Після дня народження Козак у лютому почали оформлювати відповідні документи до Книги рекордів Гіннеса.

Похорон відбудеться 15 березня.

Як повідомлялося, Катерині Козак 14 лютого виповнилося 117 років. Ця жінка пережила дві світових війни, часи Австро-Угорської імперії, Західноукраїнської Народної Республіки, другої Речі Посполитої, Радянського Союзу. Добре пам’ятає Першу і Другу світові війни.

Жінка ніколи не була у лікарні і не приймала жодної пігулки. Проте ніколи не була одружена і не мала своїх дітей. Виховувала племінників. Вірила в Бога. Залюбки у день народження співала «Заповіт» Шевченка.

У свої 117 років по хаті пересувалася в інвалідному візку, любила дивитися телевізор і могла самостійно вдягнути нитку у голку. На здоров’я у свої 117 років теж не нарікала.

Останніми роками проживала у Коломиї біля сина своєї племінниці, мала сім правнуків та дев'ять праправнуків. Найменший Дмитро молодший за неї на сто років.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути