chrome firefox opera safari iexplorer

Референдум про статус Криму призначено на 16 березня

06 березня 2014 о 12:20

На запланованому референдумі про статус Криму жителям автономії буде запропоновано відповісти на питання, чи повинен він залишитися у складі України або ж увійти до складу Росії. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на віце-прем'єра республіки Рустама Темиргалієва.

За його словами, на референдум виносять два питання.

«Перше — чи виступаєте ви за входження Криму до складу РФ як суб'єкта Федерації. Друге — чи виступаєте ви за відновлення конституції Криму 1992 року», — сказав Темиргалієв.

Згідно з текстом конституції Криму 1992 року, республіка входить у державу Україна і визначає з нею свої відносини на основі договору і угод.

Нагадаємо, раніше референдум було призначено спочатку на 25 травня, однак пізніше президія Верховної Ради виступила за перенесення дати на 30 березня.

Як відомо, ЦВК України заявила, що проводити місцеві референдуми за умовами чинного законодавства неможливо. У ЦВК відзначили, що жоден із чинних законів не визначає порядок проведення місцевих референдумів, а отже, їхня організація є неможливою.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути