chrome firefox opera safari iexplorer

Росія ще не підвищила пенсії для кримчан, а виплати проводять монетами, які активно вилучали з обігу в містах РФ

26 березня 2014 о 10:13

Вчора підприємство “Кримпошта” почало видачу пенсій в російських рублях, проте їх розмір розчарував кримських пенсіонерів.

Про початок виплат повідомив віце-прем’єр самопроголошеного уряду Криму Рустам Теміргалієв.

“Де-факто перші готівкові рублі в кримській економіці з’являться сьогодні – підприємство “Кримпошта” почало видачу пенсій майже 200 тис.пенсіонерів. Великі торгівельні мережі перепрограмують касові апарати на можливість розрахунків як в рублях, так і в гривнях. Зміни також відбуваються в бухгалтерському та податковому обліку” , – написав Теміргалієв на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

Однак пенсіонери кажуть, що розміри виплат не збільшилися, пенсія просто перерахована за коефіцієнтом 3,8. Разом з тим частину грошей видають російськими монетами, які останнім часом активно вилучали з обігу у великих містах Росії.

Як відомо, напередодні так званого “референдуму” кримські сепаратисти обіцяли, що розмір пенсій на півострові зросте мінімум в два рази у разі приєднання до Росії.

У свою чергу користувач В’ячеслав Гросу повідомляє, що в Криму не можна розплатитися рублями: “Вчора рублі не брали ніде, банкомати навіть Ощадбанку не працювали, картами розрахуватися майже ніде не можливо – такі реалії…”.

Джерело: finance.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути