chrome firefox opera safari iexplorer

Росія зобов'язала жителів Криму без місцевої прописки залишити півострів

27 березня 2014 о 14:00
Мешканці Криму, які не мають кримської реєстрації станом на 18 березня, вважаються «іноземними громадянами» і повинні до 19 квітня покинути півострів.

Як повідомляє кримський портал Sevas, про це 26 березня на прес-конференції в приміщенні управління внутрішніх справ Севастополя заявила представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичко.

За її словами, ці люди потім можуть в'їхати в Крим і на «законних підставах оформити посвідку на проживання».

Гичко зазначила, що громадянами Росії визнають громадян України, які мають постійну реєстрацію в Криму станом на 18 березня, решта отримають статус «іноземних громадян».

«А оскільки у них зараз немає таких документів, їм надається час, щоб вони залишили територію, потім в'їхали в Російську Федерацію і оформили всі необхідні документи», — сказав російська чиновниця.

Залишити територію необхідно протягом місяця з дня підписання «договору» про приєднання Криму до Росії. В іншому випадку особи, які вчинили правопорушення, «будуть притягуватися до адміністративної відповідальності».

Яке саме покарання загрожує в разі порушення цієї процедури, Гичко не уточнила, пославшись на великий обсяг міграційного законодавства Росії, зазначивши лише, що в кожному конкретному випадку «будуть розбиратися», чи було правопорушення і чому воно було скоєно. «Може, людина за станом здоров'я не змогла виїхати. Я не можу зараз говорити про те, що ще не відбулося», — пояснила вона.

У понеділок, 24 березня, повідомлялося, що російські паспорти в Криму отримали вже понад 2,5 тисяч осіб. Тих, хто не бажає приймати громадянство РФ, змусять оформити посвідку на проживання.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути