chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні проходять жалобні заходи до 15-х роковин від дня загибелі В’ячеслава Чорновола

25 березня 2014 о 11:40

У Києві сьогодні проходять жалобні заходи до 15-х роковин від дня загибелі лідера «Народного руху» В’ячеслава Чорновола, повідомляє Радіо Свобода.

З опів на дев'яту ранку вівторка очікується покладання квітів до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу на вулиці Грушевського, а пізніше панахида на його могилі на Байковому кладовищі.

Крім того, близько 10 ранку активісти планують зібратися і на місці загибелі лідера «Народного руху» на Бориспільському шосе неподалік Києва.

21 січня Бориспільський міський районний суд Київської області закрив кримінальну справу через закінчення терміну давності за обвинувачення водія КАМАЗу Володимира Куделі у вчиненні злочину, що призвів до загибелі голови НРУ В’ячеслава Чорновола. Апеляційний суд Київської області призначив розгляд скарги на вирок суду попередньої інстанції у справі Чорновола на 3 квітня.

В’ячеслав Чорновіл загинув у автокатастрофі під Києвом на 5-му кілометрі шосе Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль Toyota Corolla зіткнувся з КАМАЗом, який розвертався посеред дороги. В аварії загинув і водій Чорновола

Джерело: Хрещатик
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути