chrome firefox opera safari iexplorer

США попередили, що у Путіна щодо ситуації в Криму є вибір

03 березня 2014 о 14:29

Сполучені Штати Америки не планують військових дій, пов'язаних із захопленням російськими військовослужбовцями Криму, і сподіваються на врегулювання ситуації дипломатичним шляхом.

Як передає кореспондент УНІАН у Варшаві, про це сказав в ефірі польського TVN 24 посол США в Польщі Стівен Мал.

«Кожна можливість є на столі, але поки що не шукаємо військового вирішення… Найважливіше, що ми повинні зробити, це зупинити ескалацію. Я оптимістично дивлюсь на таку можливість», — сказав він.

За словами посла, Росії може загрожувати міжнародна ізоляція та серйозні економічні проблеми через її дії в Україні.

«Вони мають вибір. Ми будемо займати дуже тверду позицію. Будуть серйозні наслідки. Якщо він (Президент РФ Володимир Путін) хоче заплатити таку ціну, то будь ласка», — сказав Мал.

Як заявив посол, про можливі наслідки Путіну сказав під час телефонної розмови Президент США Барак Обама, який закликав російського Президента повернути військових до постійних місць дислокації.

Дипломат також розкритикував аргументацію росіян про небезпеку для росіян, які живуть в Україні. «Якщо вони кажуть, що росіяни, котрі живуть в Україні, якимось чином є в небезпеці, що, за нашими даними, є неправдою, то є інші способи на те, аби їх охороняти», — сказав Мал, назвавши серед них місію ОБСЄ.

Він наголосив, що США визнають нову владу в Україні, а держсекретар США Джон Керрі під час свого візиту до Києва 4 березня планує зустрітися з в.о. Президента України Олександром Турчиновим і головою уряду Арсенієм Яценюком.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути