chrome firefox opera safari iexplorer

Столичний Музей Булгакова застерігає від відвідування тих, хто підтримує путінську агресію

20 березня 2014 о 11:51

Своєрідно відреагували на події в Криму й окупацію півострова з боку Росії працівники столичного Музею Михайла Булгакова. Віднедавна на дверях музею з’явилося скромне застереження: «Особам, які підтримують військову окупацію в Україні, вхід до нашого музею не є бажаним».

Цей заклик миттєво набув неабиякої популярності і схвалення в соціальних мережах, пише Україна молода.

umoloda.kiev.ua

 umoloda.kiev.ua

«Це винятково наша ініціатива, про широкий розголос ми не думали, — пояснила свою позицію директор музею Людмила Губіанурі. — Але хтось виклав фото у «Фейсбуці», і всі про це заговорили». Жінка каже, що таке повідомлення потрібне, аби відсіювати неадекватних людей. Звичайно, нікого перевіряти на політичні симпатії не збираються, але люди мають знати, що «в музеї працюють патріоти своєї країни. Якщо вони згодні з нами спілкуватись, то ласкаво просимо. Просто не хочемо, аби поруч iз нашими експонатами стався скандал чи ще якась прикрість».

Нагадаємо, що раніше Людмила Губіанурі серед інших підписала звернення представників музеїв і театрів російської культури в Україні, в якому вони заявили, що не відчувають обмеження своїх прав і не потребують захисту Російської Федерації.

Сам же Михайло Булгаков в оповіданні «Надзвичайні пригоди доктора» теж був iз цього приводу категоричним: «Прокляття війнам, віднині й повсякчас».

ДОВІДКА

Київський літературно–меморіальний музей Михайла Булгакова — меморіальний будинок на Андріївському узвозі, 13, в якому письменник жив iз дружиною та мав свою лікарську практику. Має більше трьох тисяч експонатів, п’ятсот з яких — булгаковські. Історія проживання Булгакова в Києві тісно пов’язана з його романом «Біла гвардія». Речі, які справді належали Булгакову, поєднані з предметами, зображеними в романі. Щомісяця 13 числа в музеї проходить журфікс — музичний вечір класичної музики.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути