chrome firefox opera safari iexplorer

Турчинов підписав указ про оголошення воєнного стану та часткову мобілізацію в армію

17 березня 2014 о 10:51

В Україні оголошують воєнний стан та часткову мобілізацію в армію по всій території країни. Про це повідомив в.о. президента України та спікер Ради Олександр Турчинов. Часткова мобілізація проводиться на території всіх областей України, а також в м. Київ. На території АР Крим та м. Севастополя мобілізація здійснюється з числа громадян, які добровільно виявили бажання податися на військову службу, в тому числі шляхом прибуття у військові комісаріати, військові частини.

«Указом створюються умови для переведення Збройних сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань України, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту на організацію і штати воєнного часу», — йдеться в порядку денному.

Відповідний указ уже підписаний в.о. президента. Турчинов пояснив, що підписав цей указ «враховуючи продовження агресії в Автономній Республіці Крим, яку Росія намагається прикрити великим фарсом під назвою»референдум", який ніколи не буде визнаний ні Україною, ні усім цивілізованим світом".

«Враховуючи всю цю небезпеку, я підписав указ про часткову мобілізацію», — заявив Турчинов. Тепер Рада має затвердити указ. Нагадаємо, що українська армія групується на східних та південних кордонах для противаги росіянам. Армія організувала перегрупування.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство