chrome firefox opera safari iexplorer

Турчинов вніс у Раду проект Декларації про боротьбу за звільнення України

20 березня 2014 о 09:52

В.о. президента, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вніс до парламенту проект Декларації про боротьбу за звільнення України.

Відповідний документ розміщений на сайті Ради.

У проекті міститься заклик до «всіх членів міжнародного співтовариства з наполегливим проханням утриматись від міжнародного визнання так званої „Республіки Крим“ та анексії Криму та міста Севастополь до складу Росії у якості нових суб’єктів Федерації».

«Від імені народу України Верховна Рада України заявляє, що Крим був, є та буде в складі України. Український народ ніколи і за жодних умов не припинить боротьбу за звільнення Криму від окупантів, якою б важкою і тривалою вона не була», — сказано в документі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути