chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'являться нічні маршрутки

18 березня 2014 о 11:04
Маршрутники не проти впровадження такого проекту.
Незабаром у столиці можуть з'явитися нічні експрес-маршрутки, які їздитимуть по місту після півночі. У мерії не проти такої ініціативи і навіть запланували зустрітися з розробниками «Нічного експреса» на цьому тижні. Автор проекту — Олексій Нікіфоров, переконаний, що в Києві давно пора ввести такі автобуси: «У великих містах України вже є нічні маршрутки. Для Києва це дуже важливо. Тут життя вирує і вночі, на відміну від невеликих містечок. А реально наземний міськтранспорт перестає ходити в районі 23:00, що викликає масу незручностей у людей, які працюють в нічні зміни і у тих, хто в цей час просто гуляє містом».
Людям доводиться користуватися таксі або добиратися на метро, яке працює лише до півночі.
Розробники пропонують створити сім нічних маршрутів: три з них дублюють існуючі гілки метро, два — гілки, що проектуються, передає «Сегодня».Щоб зацікавити перевізників тариф пропонують встановити подвійний. Якщо вдень проїзд за маршрутом коштує 2,5 гривень, то вночі — 5 , якщо 3 гривні — вночі +6. Щоб заробити міг кожен нічний водій, стоячих пасажирів брати не будуть.

Міськвлада ідею підтримує.

«Ідея актуальна. Насамперед нам потрібно обов'язково вивчити пасажиропотік на пропонованих маршрутах. І якщо є пасажир, то ця ідея має бути реалізована найближчим часом», — зазначив заступник голови КМДА Михайло Костюк.

Розділи: Суспільство