chrome firefox opera safari iexplorer

У Міноборони Росії після навчань наказали військам повернутися у частини до 7 березня

04 березня 2014 о 10:34

Міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу наказав повернути війська Західного і Центрального військових округів, які брали участь у навчаннях, до пунктів постійної дислокації до 7 березня. Про це він заявив на селекторній нараді.

«Вимагаю виконати цю задачу організовано, не допустити порушення вимог безпеки, виведення з ладу озброєння і військової техніки», — доручив міністр.

За його словами, нинішні раптові навчання показали помітні поліпшення у порівнянні з попередніми. Шойгу зазначив, що, в цілому, з залучених до заходу майже 3 тисяч одиниць техніки за ремонтом звернулися всього 18 одиниць.

«Це хороша робота наших підрозділів з підтримання технічної готовності озброєння і військової техніки», — додав російський міністр оборони.

Шойгу зазначив, що у раптовій перевірці було задіяно близько 150 тисяч військовослужбовців, 90 літаків, понад 120 вертольотів, понад 880 танків, близько 1200 одиниць військової техніки, а також до 80 кораблів і судів.

Міністр підкреслив, що Росія суворо виконала положення Віденського документа 2011 року щодо чисельності військовослужбовців Сухопутних військ, Повітряно-десантних військ і морської піхоти.

За словами Шойгу, для перевезення особового складу і техніки використовувалася 8 залізничних ешелонів. Всього було задіяно 6 загальновійськових і 5 морських полігонів в акваторіях Баренцева і Балтійського морів.

«Авіація перекидалася на оперативні аеродроми з дозаправкою у повітрі. Усього було перебазовано 47 літаків і 43 вертольота», — зазначив він.

Крім того, він зазначив, що у рамках заходу у всіх військових містечках ЗВО були проведені заходи антитерористичної спрямованості.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Володимир Путін визнав навчання успішними та наказав військам повертатися у частини.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути