chrome firefox opera safari iexplorer

Українські діячі культури звернулися до творчої спільноти світу

13 березня 2014 о 14:39

Українські діячі культури опублікували відкрите звернення до світової творчої спільноти із закликом висловитися на підтримку України у зв’язку з невмотивованою агресією Росії.

«Немотивована агресія, прагнення до знищення, побажання зла сусідній державі, прагнення до розколу України – є нічим іншим, як провокацією конфлікту з метою поглиблення його в Криму та поширення його за межі території Кримської автономії», – наголошується у заяві, опублікованій на офіційному сайті міністерства культури України.

Звернення підписали уже понад 200 знакових для української культури людей, зокрема, актори Наталія Сумська, Богдан Бенюк, Остап Ступка, Анатолій Хостікоєв, режисери Сергій Проскурня та Юрій Кротенко, композитори Євген Станкович, Мирослав Скорик, Валентин Сильвестров, співаки з ТНМК, «Піккардійської терції», «Сестри Тельнюк», письменники Капранови, Андрій Кокотюха та багато інший (повний список).

«Зараз українці усього світу, незалежно від того, громадянами якої країни вони є, як ніколи, мають підтримати один одного і об’єднатися навколо ідеї збереження єдиної і соборної України», – наголошується у зверненні.

Нагадаємо, що 11 березня міністерство культури РФ поширило лист діячів культури на підтримку агресії Кремля в Україні, під яким підписалися багато відомих російських митців.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури