chrome firefox opera safari iexplorer

Відкрилась вільна реєстрація імен у національному домені .УКР

04 березня 2014 о 11:44

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації оголосило про відкриття вільної реєстрації доменних імен у національному домені .УКР в інтернеті. 

На сьогодні в домені.УКР вже зареєстровано біля 2,5 тисячі імен і акредитовано 13 реєстраторів. 

Як повідомляє УНІАН, строк дії доменних імен, які зареєструються протягом перших 2 місяців, буде складати щонайменше 10 років, а протягом наступних 2 місяців — не менш як 5 років. Після цього бажаючи зможуть зареєструвати сайт з доменом.УКР на період від 1 року. 

Домен.УКР з‘явився 19 березня 2013 року за рішенням Міжнародної корпорації ICANN, яка займається розподілом доменних імен. А Україна стала четвертою країною світу, яка створила свій кириличний домен в Інтернеті. В цілому національні домени мають приблизно 30 країн світу. Нагадаємо, що українські вчені створили унікальний інформаційний носій. 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути