chrome firefox opera safari iexplorer

Заблокованим в Криму українським військовим місцеві жителі допомагали продуктами

04 березня 2014 о 16:43

Українським військовослужбовцям, заблокованим у своїх частинах російськими військовими, допомагали із постачанням їжі місцеві мешканці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська сьогодні на брифінгу, коментуючи інформацію про те, що військовослужбовці були відрізані від води, їжі та світла.

Лутковська зазначила, що отримувала інформацію від правозахисників і може користуватися лише цією інформацією.

“Правозахисники дійсно підтвердили, що певні проблеми із доставкою їжі були, але допомогу надавали місцеві жителі”, — сказала Лутковська.

Вона висловила подяку тим громадянам, які допомагали військовослужбовцям.

“За моєю інформацією, дійсно місцеві жителі додатково надавали їжу військовослужбовцям у військових частинах”, — сказала омбудсмен.

Крім того, вона відзначила героїзм військовослужбовців, які проходять службу на кордоні і у військових частина в Криму.

“Знаходячись під шаленим моральним тиском, знаючи про можливу небезпеку їх родичам, які так само з ними знаходились в Криму, вони, тим не менш, не зрадили, вони встояли і змогли перенести цю ситуацію з честю і абсолютно достойно”, — підкреслила Лутковська.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути