chrome firefox opera safari iexplorer

22 квітня – прем’єра документального фільму «20. Двадцять свідчень про переломний день протистоянь на Майдані»

22 квітня 2014 о 09:38

22 квітня о 19.00 в кінотеатрі «Жовтень» (зал «Кіноман») відбудеться прем'єрний показ документальної стрічки «20. Двадцять свідчень про переломний день протистоянь на Майдані», в якій зібрані розповіді про ранок 20 лютого декого з тих, хто того дня був на Майдані в епіцентрі подій.

Фільм створений спільними зусиллями інтернет-телебачення UkrLife.tv, громадської ініціативи «Євромайдан SOS» та Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки МФ «Відродження».

«Це не розслідування, а швидше намагання відтворити перебіг подій за допомогою свідків та викладених у відкритий доступ відеоматеріалів. Тут складно претендувати на будь-яку об'єктивність. І зрештою це справа МВС, ГПУ та СБУ. Але записані в фільмі свідчення точно мають бути почуті. А головне, попри все, суспільство має пам'ятати та стежити за ходом розслідування страшних злочинів держави проти людини, вчинених із листопада 2013 до лютого 2014 року. Аби цього більше ніколи не повторилося», — йдеться в анонсі.

Відразу після прем'єрного показу фільм буде викладений у відкритий доступ. Стрічка має англомовні субтитри.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути