chrome firefox opera safari iexplorer

60% українців хочуть дружби між РФ і Україною, третина — за закриті кордони -опитування

23 квітня 2014 о 13:40

Більшість українців — 59,4% — виступають за те, аби Україна та РФ мали дружні відносини, мали відкриті кордони, 30,8% — за закриті кордони між країнами та впровадження віз. Про це свідчать результати загальноукраїнського соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень «Социс», Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою «Рейтинг» та Центром Разумкова, які презентувала сьогодні в Києві Всеукраїнська громадська організація «Комітет виборців України». Так, за унітарну державу готові проголосувати 70,9% опитаних, за федеративну державу — 18,7%. Решта не визначилась чи відмовилась відповідати. Також, згідно з даними опитування, лише 4,8% українців прагнуть об'єднатися з Росією. Більшість — 59,4% — виступають за те, аби дві незалежні країни мали дружні відносини, мали відкриті кордони, 30,8% — за закриті кордони між країнами та впровадження віз. Крім того, генеральний директор КМІС Володимир Паніотто зауважив, що дослідження продемонструвало, що більшість українців прагнуть до інтеграції в Європейський Союз. На його думку, значне зростання прихильників євроінтеграції пов'язане, в тому числі, і з тим, що в опитуванні не брали участь кримчани. Водночас дослідження показало, що вступ до НАТО підтримує лише третина українців. Дослідження проводилося з 9-16 квітня 2014 року серед населення України віком від 18 років. Вибіркова сукупність: Репрезентативна квотна вибірка 6200 респондентів (по 1550 респондентів для кожного із соціологічних центрів) в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим). Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face) за місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): не більше 0,8%.

Джерело: УНІАН
Розділи: Громадська думка

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути