chrome firefox opera safari iexplorer

Чому українські військові не воюють

17 квітня 2014 о 09:45

Найпростіша відповідь – погане керівництво і відсутність бажання. Проте причини набагато глибші. Про це пише Вадим Денисенко Еспресо.tv.

«Менше за все я хотів би виправдовувати те, що сталося вчора в Краматорську, коли було здано шість БМП, а озброєні військові здалися групці терористів. Це – боягузство і, можливо, навіть, зрада. Проте, ми маємо максимально швидко пройти етап створення армії майже з нуля. А тому, хотілося б назвати кілька глобальних комплексів, які доведеться долати не лише армії, але й суспільству взагалі. Бо на війні не буває тих, хто все споглядає збоку.
 
1. Ми не звикли вбивати. За винятком кривавих бандитських розборок ми ніколи нікого не вбивали. Звичка вбивати і спокійно дивитися на трупи, відірвані кінцівки і всі інші кошмари у нас відсутня. В голові кожного (не тільки військового) має бути чіткий вимикач «ворог – не ворог». Поки його просто немає.

2. Ми прикриваємося красивими словами про те, що це наші громадяни. Поняття зрадник поки не існує в масовій свідомості. Формула «Зрадник = ворог» попросту відсутня в масовій свідомості. Поки вона не з’явиться, а без роботи ЗМІ це неможливо, доти армія не буде воювати.

3. Ми живемо в міфі, що все це якось розсмокчеться. Це брехня. Ми починаємо будувати країну майже з чистого аркуша. А тому, треба для себе чітко зрозуміти, що все те, як ми жили до цього – це всього лише історична пам’ять і досвід. Зараз все починається майже спочатку. Ми це пережили в лайт-варіанті в 1991 році. Зараз все буде набагато жорсткіше.

Війна розпочалася. І вона триватиме, на жаль, доти доки не утвориться держава Україна, або такої держави просто не стане»,- зазначає Денисенко.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути