chrome firefox opera safari iexplorer

День Києва перенесуть через вибори президента

07 квітня 2014 о 14:27

День Києва у зв'язку з президентськими виборами перенесено з 25 на 31 травня, а День Європи у столиці цього року пройде 17 травня не на Європейській площі, а на Михайлівській. Про це повідомила начальник Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Світлана Зоріна.

На апаратній нараді в понеділок вона пояснила, що перенесення місця проведення Дня Європи на Михайлівську площу пов'язане з тим, що на Європейській площі, де традиційно проводився цей захід, як і раніше, розташовані барикади.

У рамках Дня Європи заплановані велика фотовиставка , присвячена минулої революції , фестиваль дитячого танцю , лицарський турнір.

За словами Зоріної, акцент цього року буде зроблений на участі громадських організацій.

Глава КМДА Володимир Бондаренко підкреслив, що День Європи цього року «потрібно пропустити через аспект Майдану».

У рамках Дня Києва заплановано 23 проекти культурного, спортивного, просвітницького характеру. Так, у Музеї Києва пройде велика виставка, присвячена революційним подіям нинішньої зими, на Співочому полі відбудеться гала-концерт класичної музики.

Вона підкреслила, що фінансування Дня Європи та Дня Києва цього року буде значно менше — до 50 %, і основна частина буде організована за рахунок спонсорських коштів.

Джерело: День
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути