chrome firefox opera safari iexplorer

Facebook хоче стати фінансовим сервісом

15 квітня 2014 о 14:39

Facebook мало бути просто соціальною мережею, в якій користувачі оновлюють статуси і розміщують фотографії котиків, компанія хоче стати фінансовим сервісом

Про це пишуть «Ведомости».

Як повідомляється, Facebook готується надавати послуги з переказу коштів та електронних платежів. Вже за кілька тижнів компанія готується отримати дозвіл регулятора в Ірландії для запуску сервісу, який дозволить користувачам соцмережі зберігати гроші на своїх акаунтах, платити ними і обмінювати їх з іншими користувачами.

Дозвіл від Центрального банку Ірландії фактично уможливить Facebook стати електронною платіжною системою, пише FT.

Ця послуга буде доступна європейським користувачам соцмережі, якщо ті пройдуть процес паспортизації.

Крім того, компанія обговорює різні партнерства, які дозволять їй надавати міжнародний сервіс з переказу коштів в онлайні і за допомогою смартфонів. Переговори ведуться, за даними джерел FT, з компаніями TransferWise, Moni Technologies і Azimo.

Що стосується Azimo, то Facebook погодилася заплатити цій компанії 10 млн доларів, щоб найняти одного з її засновників і директора з розвитку бізнесу.

Представник Facebook сказав FT, що компанія не коментує «чуток і спекуляцій».

Facebook хоче зміцнити свої позиції в країнах, що розвиваються, і в цьому їй допоможуть такі популярні там грошові перекази, каже особа, знайома зі стратегією компанії.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути