chrome firefox opera safari iexplorer

IT-намет запускає проект допомоги соціальним стартапам

08 квітня 2014 о 13:31
Організатори IT-намету запускають соціальний проект — Українську агенцію стратегічних ініціатив.

Основною її метою стане допомога тим стартапам, які роблять соціальні або ж комерційні проекти, спрямовані на розвиток України. Про це AIN.UA розповів один з ініціаторів створення організації Юрій Чайка (MoneXy).

Агенція поки знаходиться лише в процесі запуску, але свій сайт у неї вже є. Нині організатори шукають додаткових засновників для організації, ведуться переговори з інвестфондами, інкубаторами, аутсорс- і ecommerce-компаніями.

Після того, як IT-намет і «Часопис» провели перший Майдан-хакатон, організатори побачили, що соціальних проектів багато, але з тих пір багато перестали розвиватися. Під такий проект практично неможливо знайти інвестора, адже вони, в основному, неприбуткові. За словами Юрія, зараз в полі зору організаторів агенції вже близько 200-300 подібних проектів.

Агенція планує допомагати стартапам в залученні інвестицій, юридичному оформленні, роботі з державними органами, консультаціях і т.д. Це — неприбуткова організація, яка фінансується через краудфандінг.

«Після Майдану багато компаній і громадяни хочуть брати участь і підтримувати соціальні проекти», — пояснює Юрій Чайка.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути