chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські сепаратисти прийняли нову конституцію

11 квітня 2014 о 11:17

Депутати самопроголошеної Державної ради Республіки Крим одностайно затвердили нову конституцію регіону.

Про це повідомляє РІА Новости.

За проект конституції проголосували 88 депутатів.

Згідно з документом , Крим «є демократичною правовою державою у складі Російської Федерації». «Територія республіки є єдиною і неподільною і становить невід'ємну частину території Російської Федерації» , — йдеться в конституції.

Після голосування депутати встали і оплесками вітали прийняття кримської конституції , після чого в залі прозвучало два гімни — державний російський і гімн Республіки Крим .

Голова самопроголошеної Державної ради Криму Володимир Константинов заявив, що нова конституція відкриває великі перспективи для кримської державності.

«Цей урочистий акт завершує етап нової політичної історії, яку ми почали 27 лютого цього року. З тих пройшло всього 43 дні, але за цей короткий час ми пройшли шлях від безправної автономії у складі України до суб'єкта Російської Федерації, рівних серед рівних», — заявив Константинов.

У Меджлісі в свою чергу, розкритикували так звану «конституцію Криму». Проект нової конституції Криму ігнорує права кримськотатарського народу, заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути