chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти відмовляється контролювати ВНЗ

29 квітня 2014 о 14:28

Міністерство відмовляється від контролю над університетами і стає, по суті, партнером вищих навчальних закладів

Це зазначив міністр освіти України Сергій Квіт під час прес-конференції для студентів Херсонського державного університету, державних та регіональних засобів масової інформації.

«У Верховній Раді України вже проголосований в першому читанні революційний законопроект «Про вищу освіту», який дозволить нашій системі освіти вийти на новий щабель розвитку»,- розповів міністр, повідомляє прес-служба Міносвіти.

С. Квіт наголосив, що міністерство відмовляється від контролю за внз і стає по суті їхнім партнером. За словами міністра, новий закон направлений на реформування галузі, оскільки його впродовж декількох років писали та удосконалювали не депутати, а освітяни, журналісти, громадські активісти.

“В усьому світі освіту не розглядають як на окрему галузь, бо це основа для всебічних змін держави, що дає державі нові професійні кадри. Освіта покликана створювати інновації в державі”, – зазначив він.

— See more at: http://www.pic.com.ua/minosvity-vidmovlyajetsya-kontrolyuvaty-vnz.html#sthash.koq0EAG0.dpuf

Джерело: ПІК
Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути