chrome firefox opera safari iexplorer

Мигдаль захищає від багатьох хвороб та дає відчуття ситості — вчені

28 квітня 2014 о 12:24

Жменька мигдалю може служити ідеальним перекусом, який, крім того, захистить від багатьох хвороб.
Горіхи, що мають високий вміст білка та багаті на поживні речовини, допомагають придушити апетит, нададуть тонусу та збережуть здоровим серце.

Згідно із даними дослідження, представлених Американським товариством із харчування у Сан-Дієго, мигдаль має високий вміст мононасичених жирів та вітамін Е, який, в свою чергу, захищає від шкідливого ультрафіолетового випромінювання та хвороби Альцгеймера, пише The Daily Mail.

Для тих, хто схильний до розвитку діабету, вживання денної норми горіхів, допоможе регулювати рівень глюкози у крові.

Мигдаль також містить мінерали, серед яких марганець, що допомагає формувати тілу міцні кістки, а також магній, що має важливе значення для органів, м'язів і нервової системи, а також контролює рівень глюкози в крові і регулює кров'яний тиск.

А шкірка горіха має «колекцію» флаваноїдів, які діють як антиоксиданти і підсилюють ефект вітаміну Е, що може бути корисним, оскільки ми старіємо.

За словами доктора Карена Лапслі, головного наукового співробітника дослідження у Каліфорнії, нове дослідження має вирішальне значення для практичного застосування горіху та рекомендацій.

Результати досліджень свідчать, що мигдаль може давати відчуття ситості, знижує апетит і може сприяти здоровому збільшенню ваги під час вагітності.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути