chrome firefox opera safari iexplorer

«Мистецтво» з будинків Януковича і Пшонки виставили в музеї Києва

25 квітня 2014 о 16:23

У Національному художньому музеї України відкрилася виставка «Кодекс Межигір'я», на якій представлені предмети мистецтва та побуту з резиденції екс президента Віктора Януковича і будинку екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

Ознайомитися з обстановкою, в якій жили колишні керівники країни, можна буде з 26 квітня по 27 липня, пише ЛігаБізнесІнформ.

За словами експертів, у Межигір'ї виявилося чимало речей, цікавих саме з художньої точки зору. Стародруки та цінні книги, скульптури, ікони, живописні твори, посуд, предмети інтер'єру, колекційна зброя та сувеніри. Серед них виявилися як дійсно унікальні твори, так і відвертий несмак і підробки.

Експозиція побудована за принципом книги-опису, «щоб уникнути ціннісної оцінки і не заважати предметів говорити і свідчити». Таким чином, глядач отримає можливість сам оцінити смак їх колишніх власників.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути