chrome firefox opera safari iexplorer

На Сході можуть відкрити філію Києво-Могилянської академії

29 квітня 2014 о 12:50

На сході України може з’явитись філіал Києво-Могилянської академії. Про це розповів міністр освіти і науки Сергій Квітв інтерв’ю «Урядовому кур’єру».

За словами Квіта, ідея відкрити філіал НаУКМА належить випускникам Києво-Могилянської академії.

«Нещодавно відбувся благодійний вечір, присвячений 400-річному ювілею НаУКМА, на якому був присутній також і Сергій Тарута. Ідея дуже серйозна і водночас цікава, тож пан Тарута принципово погодився на це, а далі в її реалізацію треба вкласти велику працю. На мою думку, вона цілком реалістична», — сказав Квіт.

Він також розповів, що до процесу переведення кримських студентів до інших вишів підключилась вся Україна.

«І в Києві приймають, і у Львові, у Харкові, в інших містах… Цей процес проходить без жодних затримок, університети завжди йдуть назустріч», — сказав Сергій Квіт. При чому, переводяться не тільки студенти — викладачі теж.

«В Києві кримських студентів, що переводяться на материкову частину України, навіть зібрали всіх разом на базі КНУ імені Тараса Шевченка», — додав міністр освіти і науки.

28 квітня Квіт зазначав, що кількість вищих навчальних закладів має скоротитися з метою підвищення якості наданих освітніх послуг.

Джерело: Newsru.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути