chrome firefox opera safari iexplorer

Під Афінами відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку

28 квітня 2014 о 09:31

У неділю відбулося урочисте відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Грецько-української дружби в місті Мандра, що в Греції.

Дійство тривало півдня, розпочалося зі святкової літургії в Кафедральному соборі м. Мандра й завершилося спільним концертом, повідомляє на своїй сторінці у Facebook народний депутат Микола Томенко, який представляв на відкритті українську громаду.

«Найкраще греки та українська громада вітали танцювальний колектив українського танцю з Донецька. Подяка мерії, грецько-українській торговій палаті й нашому посольству за добру українську справу в Греції», — зазначає Микола Томенко.

Довідково

Адміністративний район Мандра-Ідилія розташований на площі 426.26 кв. км у 40 км від міста Афіни. Він є потужним промисловим вузлом регіону Аттіки (на території району, який нараховує більше 20 тисяч мешканців, розташовано більше трьохсот підприємств енергетичної галузі, важкої, хімічної і харчової промисловості).

Як відомо, Фонд Миколи Томенка з нагоди 150-ї річниці з моменту повернення Тараса Шевченка в Україну та 200-річчя від дня народження поета реалізовує масштабний проект «Твій Шевченко». Серед заходів, які реалізував Фонд – факсимільні видання Альбомів малюнків Тараса Шевченка, Шевченківський щорічник, календар-закладки для книг на 2014 рік, радіо- і телепроекти.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути