chrome firefox opera safari iexplorer

Прагнення до щастя закладено в людині генетично

24 квітня 2014 о 10:04

Якщо людина хоче бути щасливою, вона може сама підвищувати свій рівень щастя

Прагнення до щастя закладено в людині генетично і на 50% визначається її спадковістю, показали дослідження. Ще 10% відчуття щастя залежать від зовнішніх обставин.

Однак на 40% відчуття щастя залежить від самоконтролю. Тому якщо людина хоче бути щасливою, вона може сама підвищувати свій рівень щастя, пише Meddaily.ru, посилаючись на поради письменниці Соні Любомирських, викладені нею в книзі «Як стати щасливим».

По-перше, радить Соня, не варто шукати джерела щастя зовні. Це може зашкодити вашому внутрішньому спокою. Краще сфокусуватися на керуванні своїм емоційним станом, вибираючи відчуття щастя.

Ще один ключ до щастя — це погана пам'ять, цитує Соня слова американської письменниці Рити Мей Браун. Вона радить не тримати образу, якщо з вами вчинили погано. «Прощення не завжди дається легко, але гнів і образа шкідливі для вашої власної особистості».

По-третє, радить письменниця, бережіть себе, не забувайте доглядати за собою: їсти здорову їжу, регулярно займатися спортом і висипатися. Все це дозволить вам поліпшити розумові здібності і підвищить продуктивність. Крім того, хороший сон дозволить краще запам'ятовувати приємні моменти і легше забувати негативні.

Дослідження також показали, що спілкування з друзями і близькими є одним з важливих чинників щастя. Тому, не варто нехтувати тими, хто вам дорогий, радить автор, відзначаючи, що витрачати час варто лише на тих, хто по-справжньому важливий для нас, оскільки «поверхневі знайомства» зменшують радість.

П'ята порада: не порівнюйте себе з оточуючими. Це не зробить вас щасливішим. Швидше навпаки. Постійні порівняння з людьми, які розумніші, привабливі або успішніші, посилять невдоволення собою і своїм життям.

Також автор радить не зациклюватися на собі і іноді робити щось хороше і для інших.

Також не варто зациклюватися на минулому: з нього треба робити уроки, але треба жити сьогоденням.

Почуття подяки також збільшує відчуття щастя. Щоб навчитись бути вдячним, можна завести зошит і кожен день записувати туди три приємних події, за які нам хочеться подякувати долі. Дослідження показали, що це підвищує рівень задоволеності життям і зменшує депресію.

І, нарешті, останнє — не бійтеся. Побоювання, що щось може чи не може статися, притаманні людині у всі часи. Однак щасливі люди здатні зробити перший крок до втілення своєї мрії. Так що, про що б ви не мріяли, не чекайте, що все станеться само собою, — дійте!

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути