chrome firefox opera safari iexplorer

Проїзд у столиці підніметься до 3-4 гривень

08 квітня 2014 о 10:46

Найближчим часом в Києві подорожчає проїзд в маршрутках — до 3-4 гривень. Київські перевізники стверджують, що у зв’язку із зростанням цін на дизельне пальне, змушені працювати практично собі у збиток. Одночасно з підняттям тарифів обіцяють покращити якість обслуговування та етикет водіїв. В іншому випадку погрожують страйком. Більше про це у матеріалі Катерини Луценко.

Вже за кілька днів кияни платитимуть за проїзд у маршрутних таксі на 50 копійок більше. Згодом ціна має зрости ще на півгривні. В підсумку — проїзд подорожчає до 3-4 гривень. За словами приватного перевізника Юрія Нестерчука, такий крок – вимушений, адже останнім часом суттєво підкочили ціни палива, а також запчастини для машини.

Кияни вже знають про наміри перевізників збільшити тарифи. На зупинках громадського транспорту висять оголошення, в яких вони просять пасажирів з розумінням поставитись до збільшення тарифів на проїзд. Більшість киян не задоволені, втім альтернативи немає, кажуть вони.

Приватні перевізники в один голос запевняють, що подорожчання проїзду – це єдиний спосіб утриматися на ринку. Більше того, вони обіцяють поступово покращувати якість обслуговування, каже приватний перевізник Ігор Гусак.

Третина маршрутних столичних таксі знаходяться у комунальній власності, більшість — а це близько двох тисяч машин — належить приватним перевізникам. Комунальні маршрутки поки возитимуть киян за старими тарифами, втім після перегляду не виключено що й вони піднімуть вартість проїзду.

За словами превізників, сьогодні рентабельність деяких маршруток дорівнює всього двом-трьом відсоткам, хоча має бути мінімум пятнадцять. За їхніми словами, собівартість проїзду одного пасажира дорівнює три гривні сімдесять пять копійок. У столичній мерії пропозиції перевізників частково готові підтримати. Об’єктивні причини для збільшення тарифів існують, проте, насамперед, слід взяти під контроль справжні доходи перевізників.

Джерело: eramedia.com.ua
Розділи: Суспільство

30 березня

Інші дати
Година землі
Година Землі – це міжнародна щорічна година, яка завжди проводиться в останню суботу березня закликаючи людей вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину. Розпочинається акція о 20:30 годині і триватиме до 21:30. Саме в цей період багатьох людей закликають зекономити світло хоча б на 60 хвилин. 
Розгорнути
Олексій Івахненко
1913 – український учений у галузі інформатики, обчислювальної техніки, автоматичного керування, кібернетики і математичного моделювання. Академік НАН України.
 
Розгорнути
Олексій Коломійченко
1898 –  український отоларинголог. Вперше в Україні застосував видалення сторонніх тіл з гортані, трахеї та бронхів без трахеотомії. Автор праць з проблем новоутворень вуха, горла і носа, отосклерозу тощо. Створив українську школу отоларингологів.
Розгорнути
Борис Романицький 
1891 – визначний театральний режисер і актор. Народний артист СРСР. Співзасновник і художній керівник Театру ім. М. Заньковецької, спочатку мандрівного, а з 1931 р. – стаціонарного в Запоріжжі, з 1944 р. – у Львові. Лауреат Шевченківської премії.
Розгорнути
Народився Микола Барабашов
(1894, м. Харків – 1971) - український астроном, дослідник Місяця і планет Сонячної Системи. Іменем М.Барабашова названо малу планету та кратер на Марсі.
Розгорнути
1922 року у Києві створений театр-студія «Березіль»
(нині - Харківський державний академічний драматичний театр ім. Т.Шевченка)
Розгорнути