chrome firefox opera safari iexplorer

Рада посилила соціальний захист біженців

18 квітня 2014 о 15:17

Верховна Рада України прийняла закон, який не тільки посилить соціальний захист біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, а й налагодить процеси інтеграції таких громадян у суспільство. 

Так Міністр соціальної політики Людмила Денісова прокоментувала прийняття Парламентом закону, що вносить зміни до законів України «Про зайнятість населення» та «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей».

«Україна вже прийняла низку важливих документів щодо захисту прав людей, які вимушені були за певних обставин залишити свою країну. Це також стосується жителів Криму та міста Севастополя, які активно переселяються до інших регіонів України. Запевняю, що робота у цьому напрямі не зупиняється ні на день», – наголосила Людмила Денісова.

Міністр зазначила, що відтепер в Україні створені сприятливі умови для доступу таких громадян до національного ринку праці. Зокрема, скасовується плата за отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, що сплачується українським роботодавцем у розмірі 4-х мінімальних заробітних плат за кожну особу.

Крім того, Людмила Денісова зауважила, що люди, які вимушено залишили свою країну, отримали право на забезпечення житлом із фонду соціального житла, як це передбачено національним законодавством для безхатченків.

«Підкреслю, що фінансові втрати, пов’язані із скасуванням плати за видачу дозволів, та витрати із Державного бюджету, що виникнуть при наданні цій категорії іноземців соціального житла, будуть мінімальними. При цьому це створить додаткові підстави для формування позитивного іміджу України», – зазначила Міністр.

Людмила Денісова додала, що, прийнявши цей закон, Україна зробила черговий крок на шляху гармонізації національного законодавства щодо лібералізації ЄС візового режиму.

Джерело: soc-in.com
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути