chrome firefox opera safari iexplorer

Росія хоче створити в Криму федеральний університет

10 квітня 2014 о 11:08

Новий федеральний університет на базі Таврійського національного університету імені Вернадського, можливо, буде створено у Криму, цей проект буде відкритий для всіх вузів Севастополя і Криму, — сказав голова Міносвіти РФ Дмитро Ліванов в інтерв'ю газеті «Известия».

«Ми плануємо створення нового федерального університету в Криму на базі Таврійського національного університету імені Вернадського. Ми зробимо так, щоб цей проект був відкритий для всіх вузів Севастополя і Криму, не виключаю, що до складу нового федерального університету увійдуть і деякі наукові організації, які працюють сьогодні в Криму, але це буде зроблено тільки за умови їх готовності та бажання», — сказав голова Міносвіти.

Він додав, що ВНЗ Криму і Севастополя братимуть участь в моніторингу ефективності діяльності ВНЗ починаючи з наступного року.

Ліванов також зазначив, що проект, спрямований на доведення системи освіти до російських стандартів, потребуватиме додаткового фінансування. «Зараз ведеться оцінка витрат по кожній позиції, і цифри дуже серйозні. Необхідно збільшити зарплати викладачів в два, а то і в три рази, потрібно закласти видатки на майбутнє оновлення інфраструктури освіти і так далі», — пояснив Ліванов в інтерв'ю.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути