chrome firefox opera safari iexplorer

Росію до кінця року виключили з усіх керівних органів ПАРЄ

10 квітня 2014 о 14:57

ПАРЄ до кінця року виключила РФ з усіх керівних органів асамблеї за прийняття Криму до складу Росії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

При обговоренні в ПАРЄ резолюції по Росії була схвалена поправка щодо призупинення повноважень РФ в усіх керівних органах ПАРЄ — Бюро, Президентському і Постійному комітетах, а також позбавлення права брати участь у місії спостерігачів асамблеї.

Тим не менш ПАРЄ відмовилася заморозити членство Росії в асамблеї до кінця 2014 року. Парламентарі відхилили поправку британця Роберта Уолтера, який пропонував анулювати повноваження делегації РФ в ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПАРЄ ухвалила резолюцію із засудженням анексії Криму Росією

ПАРЄ розглядає питання про повноваження делегації РФ у зв'язку з приєднанням Криму до Росії. На обговорення винесено проект резолюції з «м'якими санкціями», що передбачає позбавлення права голосу делегації РФ до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПушков вважає обговорення України в ПАРЄ «хибним»

Раніше глава російської делегації, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що Росія залишить ПАРЄ, у разі якщо на сесії буде прийнята поправка про позбавлення її всіх повноважень в асамблеї."Якщо асамблея також підтримає цю норму, за таких обмежень у правах діяльність делегації Росії в ПАРЄ втрачає сенс", — прокоментував Пушков. «Повноваження на цій сесії можуть бути складені добровільно тільки у разі виключення делегації ПАРЄ», — підтвердив він.

За словами голови делегації, рішення про подальшу участь Росії в діяльності асамблеї буде прийматися в Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУгорський делегат ПАРЄ назвав Україну «штучною державою» і висунув претензії на Закарпаття

Як зазначає на своїй сторінці у Facebook журналістка Ольга Герасим'юк, ПАРЄ також позбавила російську делегацію права голосу до кінця року.

«Це вперше з часів чеченської кризи. Навіть під час російсько-грузинської війни росіяни викрутилися. Буде створена комісія, що проводитиме моніторинг стосунків Росії з сусідами», — пише вона.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути