chrome firefox opera safari iexplorer

Цікаві факти про кисень

11 квітня 2014 о 10:48

Без кисню людина прожити не може. Проте попри те, що він для нас просто необхідний, ми так мало про нього знаєм. Детальніше про кисень дізнавалась «Країна здоров’я».

Кисень виявляється є важчим за повітря — якщо поставити на терези дві склянки, одну з яких наповнити киснем, вона буде важчою.

У великих містах кількість кисню може зменшуватись до 17–18 %. Неприємні відчуття людина може відчувати вже при 18 %, а смертельним для неї є зниження до 7 %.

За добу здорова людина переганяє через легені 7200 л. повітря, витрачаючи при цьому 720 л. кисню.

Людина змогла сформуватись як біологічний вид коли концентрація тиску в атмосфері землі досягла 38–40 %.

Кисень може бути газоподібним, рідким і навіть твердим.

Пригнічені емоції здатні стати причиною нестачі кисню в організмі.

Всі рослини Землі за рік виробляють близько 300 мільярдів тонн кисню.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути