chrome firefox opera safari iexplorer

У Європарламенті відкрилась фотовиставка про трагічні події на Майдані

10 квітня 2014 о 12:14

У приміщенні Європарламенту у Брюсселі відкрилась фотовиставка «У фокусі Майдану», яка показує європейцям найтрагічніші моменти нещодавніх революційних подій у столиці України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Завдяки такий виставці ми маємо можливість побачити і стати учасниками творення новітньої історії Європи і України», — заявив євродепутат від Польщі, співголова комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна Павел Коваль, який виступив одним із організаторів виставки.

У приміщенні Європарламенту у Брюсселі представлені роботи польського фотожурналіста Якуба Шимчука, який виконував свій професійний обов'язок під час силових протистоянь у центрі Києва у лютому.

Присутні на церемонії відкриття фотовиставки депутати Європарламенту, дипломати, громадянські активісти, представники української громади у Бельгії, небайдужі європейці побачили у роботах польського фотокореспондента мужність, патріотизм, єдність і надзвичайну жертовність українців, які ціною багатьох життів відстояли своє праву на демократичне і європейське майбутнє.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути