chrome firefox opera safari iexplorer

У Європі заборонили польоти в Крим

02 квітня 2014 о 11:52

Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) заборонила польоти у Сімферополь та Севастополь.

Відповідне повідомлення Євроконтролю оприлюднено на веб-сайті flightworx.

Як повідомляється, Євроконтроль, згідно з Конвенцією ICAO про міжнародну цивільну авіацію, не буде визнавати будь-які односторонні декларації аеронавігаційного обслуговування над ябудь-якою частиною українського повітряного простору, видані не українською владою.

Польоти у Сімферополь та Севастополь заборонені до подальших повідомлень, повідомив Євроконтроль.

Крім того, Євроконтроль радить при виборі маршрутів, крім закритих, узгодити їх з українськими, румунськими, болгарськими та турецькими диспетчерськими центрами, щоб уникнути порушень у повітряному русі.

Довідка. Євроконтроль координує та планує керування повітряним рухом для всієї Європи. Це включає в себе роботу з національною владою, постачальниками аеронавігаційного обладнання, цивільними та військовими користувачами повітряного простору, аеропортами та іншими організаціями. Його діяльність включає в себе стратегічне й тактичне управління потоками, підготовку диспетчерів, регіональний контроль повітряного простору, а також збір аеронавігаційних податків. 

Як повідомлялося раніше, Державна авіаційна служба не знає, коли відновляться польоти до Криму. 

 

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути