chrome firefox opera safari iexplorer

У Міносвіти сформують нову Громадську раду

28 квітня 2014 о 14:33

У Міністерстві освіти і науки за участю заступника міністра освіти і науки Павла Полянського відбулося засідання Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України.

На засіданні було розглянуто звіт голови Громадської ради при МОН за попередній період та питання формування складу ініціативної групи з організації та проведення установчих зборів із формування нового складу Громадської ради при МОН України.

За словами Павла Полянського, міністерство сподівається на плідну та конструктивну співпрацю громадськості у реформуванні освіти.

«Ми дуже сподіваємося, що ті учасники, які візьмуть участь у конкурсі до нового складу будуть не тільки помічниками. Ми бачимо свою діяльність, яка спирається на громадську підтримку або на громадську опозицію», — зазначив Полянський.

Він також висловив переконання, що будь-які кроки міністерства необхідно робити тільки спираючись на громадську думку.

«Певною мірою ми бачимо своє покликання в тому, щоб суттєво зменшити вплив Міністерства освіти і науки на всі без винятку процеси, які відбуваються і в освіті, і в науці», — зазначив заступник міністра.

Звертаючись до учасників Громадської ради заступник Міністра Павло Полянський підкреслив, що керувати в звичний адміністративний спосіб будь-якими процесами, після того, як вже змінилося українське суспільство, нікому не вдасться. Тому, на його думку, дуже важливо знати, що кажуть викладачі, професура, вчителі, студенти та учні старших класів.

Він нагадав, що до нового складу Колегії МОН уже увійшли представники неформальних об’єднань, студентських організацій, соціологічних інституцій, журналістів, представників батьківських комітетів.

У свою чергу, теперішній голова Громадської ради при МОН Ярослав Болюбаш висловив переконання, що весь попередній період рада зарекомендувала себе, як дієздатний орган, який «увесь період працював над вирішенням проблемних питань».

Як відомо, до складу Громадської ради при Міністерстві освіти і науки входить 27 осіб.

Джерело: osvita.ua
Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути