chrome firefox opera safari iexplorer

В містах України проїзд у маршрутках подорожчав до 3-4 грн

09 квітня 2014 о 09:21

В Україні проїзд у маршрутках почав дорожчати приблизно на 15-40% залежно від регіону, тобто — на суму від 50 коп. до 1 грн.

Перевізники підвищують плату через зростання цін на бензин, а особливо на дизпаливо (подорожчало майже на гривню через збільшення акцизу з 46 до 128 євро/т), повідомляє ТСН.ua.

У Києві на середу, 9 квітня, теж намічено масове підвищення вартості поїздки на гривню — в середньому з 3 до 4 грн.

Так, на маршруті Вишневе-Поділ проїзд вже подорожчав на 1 грн і коштує тепер 6 грн, а на одному з маршрутів на Оболоні — до 4 грн.

На деяких маршрутах вже з кінця березня беруть 3 грн замість 2,50.

На рекордні 2 грн вартість проїзду підвищили на приміських маршрутах з Києва у напрямку Бучі та Немішаєво.

З 11 квітня почнуть більше платити харків'яни: на міських маршрутах замість 3-3,5 грн стане 3,5-4 грн, на приміських не 8-9, а 9-11 грн.

Перевізники запевняють, що змушені йти на підвищення тарифів через подорожчання пального і запчастин. «Приміром, запчастини подорожчали в 4-5 разів, у нас немає виручки, як можна вижити в таких умовах?» — пояснив «Сегодня» начальник експлуатації компанії-перевізника Олександр Пархоменко.

У вівторок, 8 квітня, міської влади Одеси вирішили підняти ціни на маршрутки на 50 коп. — з 2,5 до 3 грн, хоча спочатку планували до 3,5 грн.

У Полтаві проїзд в автобусах і маршрутках з понеділка, 6 квітня, подорожчав на 50 копійок — до 2,5 грн.

У Львівській міськраді повідомили, що є лише проект постанови, в кінці квітня засідатиме виконком і вони вже приймуть рішення підвищувати чи ні. Перевізники хотіли б підвищити плату за проїзд з 2-2,5 до 3 грн.

Поки не визначилися з тарифами в Донецьку: за словами міського голови Олександра Лук'янченка, до нього звертаються перевізники, щоб збільшити ціни, але не уточнив, на скільки. Експерти впевнені, що підвищення проїзду обґрунтовано.

«Тарифи не зростали вже років з два, а бензин за цей час подорожчав на 3 грн», — говорить президент Украналітцентра Олександр Охріменко.

Як повідомлялося раніше, в Києві хочуть пустити нічні маршрутки. Городяни зацікавилися ініціативою, а перевізники не проти втілити її в життя.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути