chrome firefox opera safari iexplorer

Вартість ліків стрибнула вгору через новий податок

03 квітня 2014 о 09:19

В Україні подорожчали ліки та послуги страхових компаній. Залежні від медицини люди в паніці – тепер на препарати, які дарують їм життя, доведеться витрачати чи не всі гроші. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пенсіонер Григорій Тульчинський витрачає на ліки, без яких не проживе дружина, понад дві тисячі гривень щомісяця. Тепер його в аптеці попереджають — за новим законом платитиме ще більше.

У мене ціла пенсія дружини іде на ліки. А тепер ще й моя пенсія піде", — розповідає Григорій.

А все через новий податок та антикризові закони. Ставка ПДВ на ліки зросла. Щоправда навіть в аптеках не знають, наскільки подорожчають ліки та, за якими цінами продавати вже завезені та оформлені в Україні медикаменти – механізм не прописаний, а в податковій не знають, як має виглядати новий чек. Читайте також: У Криму ростуть ціни на продукти і бензин, а в аптеках скуповують ліки 

Ударили закони і по пальному. Не зросли ціни лише на деяких АЗС. Їх у столиці ще треба пошукати. Показова ж картина — 14 грн за літр 95-го і майже 13 гривень — за дизпаливо. Експерти кажуть, така ситуація була прогнозована. Адже новий закон оподатковує купівлю валюти в 0,5%. А це плюс 5 копійок на кожному літрі. Сюди також варто додати приблизно 80 копійок чи гривню за акциз. Тепер тонну пального купують на 800 гривень дорожче. 

Нагадаємо, що наведення ладу в ціноутворенні принесе Україні додаткові 50-60 млрд грн. Податок на ліки, комісія на купівлю валюти, збільшення акцизів на алкоголь і тютюн та подорожчання автомобілів — ось не повний перелік нововведень, які мають врятувати країну від фінансової катастрофи. Затягування пасків вже втілюють у реальне життя

 

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути