chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені назвали ознаки довгожительства

22 квітня 2014 о 11:24

З огляду на те, що людство все більше стурбованості проявляє в питаннях продовження життя, вченими активніше ведуться роботи в цьому напрямку. І хоча на даний момент унікального еліксиру молодості поки не розроблено, фахівцями акумульовані відомості, які дозволяють розраховувати на довгожительство.

Згідно з однією з наукових теорій людина це потенційний довгожитель. Якщо комусь цікаво, чи входить і він в число тих, кому природою наділене довголіття, то необхідно порівняти свої здібності з тими ознаками, які на це вказують. Фахівці назвали список основних показників довгожительства.

Перше місце в цьому списку займає здатність добре зберігати рівновагу. Ця якість відображає активність ендокринної системи та повноцінну функціональність мозочка, що є відділом мозку, який контролює координацію рухів і спільну роботу всіх м’язових тканин. Завдяки правильній роботі цього відділу людина здатна зберігати фізичну активність, яка притаманна молодому віку.

На другому місці стоїть швидка реакція на зовнішні подразники. Цей показник є ще одним свідченням здоров’я нервової системи та головного мозку. Відділ мозку, який здійснює контроль над тактильними відчуттями, розташований біля рухової ділянки – позбавляючись здатності активно рухатися, що спостерігається при старінні організму, людина втрачає і можливість відчувати себе як раніше.

Далі в нашому списку досить швидка і зрозуміла мова. Чим довше вона зберігається, тим вище шанси людини на довгожительство. Швидкість мови показує присутність щирого інтересу до всього навколишнього, а подібним якістю володіють тільки розумово активні і молоді люди.

Четвертою ознакою довгого життя є впевнений потиск руки.