chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені створили пристрій, який дозволяє рухати паралізованими ногами

14 квітня 2014 о 10:59
Американські вчені випробували революційний пристрій, який дозволяє пацієнтам знову рухати паралізованими кінцівками. 
Як повідомляє The Daily mail, пристрій імплантують в області хребта. Він імітує сигнали головного мозку, які змушують спинний мозок реагувати і рухати тілом. Керувати імплантатом пацієнту доводиться за допомогою дистанційного керування. Вчені з Університету Луїсвілю і Каліфорнійського університету кажуть, що працювали над винаходом 30 років. І лише зараз технологія досягла того рівня, щоб можна було її випробувати.

Винахідники кажуть, що пристрій не позбавляє паралічу остаточно. Добровольці, які погодилися на імплантацію, досі не можуть ходити. Однак вони свідомо рухають ногами, роблять різні вправи і вчаться стояти. Науковці кажуть, що стимуляція сигналів змушує спинний і головний мозок частково відновлювати втрачені нейронні зв'язки.

Розробники сподіваються, що їхній винахід змусить організм пацієнтів вилікувати себе і відновити моторні функції повноцінно.

Джерело: ogo.ua
Розділи: Здоровий спосіб життя

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути