chrome firefox opera safari iexplorer

Як вивести хімію з овочів та фруктів

11 квітня 2014 о 10:08

Навесні продуктовий ринок стає набагато більш різнобарвним. Овочів та фруктів стає набагато більше, проте про їхню якість можна лише здогадуватись.

Відомо, що у весняний період овочі насичені знаною кількістю нітратів та пестицидів, проте їх можна частково вивести з продукту. Детальніше про те, як це зробити дізнавалась «Країна здоров’я».

Можна позбутись від зайвих шкідливих речовин у капусті просто викинувши декілька зовнішніх листків, у яких міститься найбільше нітратів. У випадку з картоплею після її варіння слід якомога швидше злити воду у якій варився продукт.

Кабачки та баклажани слід протягом першого часу очищувати від шкірки, також слід зрізувати і плодоніжки, де міститься найбільша концентрація шкідливих речовин.

Якщо ви вирішили поласувати зелень, тоді уникайте тих частин де є прожилки, адже у них міститься найбільша концентрація нітратів. Найкраще вимочувати куплену зелень у воді протягом години.

Помідори слід обирати червоного кольору, слід уникати плодів оранжевого відтінку. Білі прожилки також свідчать про те, що у продукті міститься значна кількість хімії.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути