chrome firefox opera safari iexplorer

Як вивести хімію з овочів та фруктів

11 квітня 2014 о 10:08
tsn.ua

Навесні продуктовий ринок стає набагато більш різнобарвним. Овочів та фруктів стає набагато більше, проте про їхню якість можна лише здогадуватись.

Відомо, що у весняний період овочі насичені знаною кількістю нітратів та пестицидів, проте їх можна частково вивести з продукту. Детальніше про те, як це зробити дізнавалась «Країна здоров’я».

Можна позбутись від зайвих шкідливих речовин у капусті просто викинувши декілька зовнішніх листків, у яких міститься найбільше нітратів. У випадку з картоплею після її варіння слід якомога швидше злити воду у якій варився продукт.

Кабачки та баклажани слід протягом першого часу очищувати від шкірки, також слід зрізувати і плодоніжки, де міститься найбільша концентрація шкідливих речовин.

Якщо ви вирішили поласувати зелень, тоді уникайте тих частин де є прожилки, адже у них міститься найбільша концентрація нітратів. Найкраще вимочувати куплену зелень у воді протягом години.

Помідори слід обирати червоного кольору, слід уникати плодів оранжевого відтінку. Білі прожилки також свідчать про те, що у продукті міститься значна кількість хімії.

19 жовтня

Інші дати
Народився Сергій Васильківський
(1854, м. Ізюм Харківської обл. - 1917) - український живописець, якого називали «поетом українського малярства». А ще про нього писали: «Васильківський у живописі – це Шевченко в літературі». До речі, саме Васильківському належать одні з найвідоміших портретів Кобзаря.
Розгорнути
Народився Ігор Свєшніков
(1915, м. Київ — 1995) – археолог, доктор історичних наук. Понад 20 років проводив розкопки на місці Берестецької битви, результати яких узагальнені в монографії "Битва під Берестечком". Автор монографій про культури шнурової кераміки та шаровидних амфор, путівника по заповіднику "Козацькі могили".
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі