chrome firefox opera safari iexplorer

Як вивести хімію з овочів та фруктів

11 квітня 2014 о 10:08

Навесні продуктовий ринок стає набагато більш різнобарвним. Овочів та фруктів стає набагато більше, проте про їхню якість можна лише здогадуватись.

Відомо, що у весняний період овочі насичені знаною кількістю нітратів та пестицидів, проте їх можна частково вивести з продукту. Детальніше про те, як це зробити дізнавалась «Країна здоров’я».

Можна позбутись від зайвих шкідливих речовин у капусті просто викинувши декілька зовнішніх листків, у яких міститься найбільше нітратів. У випадку з картоплею після її варіння слід якомога швидше злити воду у якій варився продукт.

Кабачки та баклажани слід протягом першого часу очищувати від шкірки, також слід зрізувати і плодоніжки, де міститься найбільша концентрація шкідливих речовин.

Якщо ви вирішили поласувати зелень, тоді уникайте тих частин де є прожилки, адже у них міститься найбільша концентрація нітратів. Найкраще вимочувати куплену зелень у воді протягом години.

Помідори слід обирати червоного кольору, слід уникати плодів оранжевого відтінку. Білі прожилки також свідчать про те, що у продукті міститься значна кількість хімії.

24 вересня

Інші дати
Народився Роман Купчинський
(1894, с. Розгадів Тернопільської обл. - 1976) - український письменник. Автор численних маршово-похідних, героїчних, ліричних і жартівливих пісень січових стрільців ("Засумуй, трембіто", "Зажурились галичанки", "Ірчик" та ін.), а також прозових творів - хроніки стрілецьких буднів.
Розгорнути
Народився Михайло Остроградський
(1801 – 1862), видатний український математик. Автор 40 праць з математичного аналізу, математичної фізики, теоретичної механіки. Остроградський встановив формулу перетворення інтеграла по об»єму в інтеграл по поверхні, названу його ім'ям – формула Остроградського. ЮНЕСКО у 2001 році внесла М.Остроградського до переліку видатних математиків світу.
Розгорнути