chrome firefox opera safari iexplorer

Анексія Криму не стане перепоною для вступу України в НАТО

13 травня 2014 о 09:52

Анексія Криму не буде перепоною для вступу України в НАТО. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив голова ВГО “Україна в НАТО” Юрій Романюк, передає УНН.

“На сьогоднішній день НАТО чітко і ясно дає сигнал Україні, що двері в НАТО для України відчинені. Це було проанонсовано Бухарестським самітом у 2008 році. Цю концепцію ніхто не міняв. І тоді навіть не розглядалось перебування Військово-Морського флоту РФ в Севастополі згідно мирного договору до 2017 року, а потім подовженого до 2042 року. Це не було навіть на той момент підставою не приймати Україну в НАТО. Так само і сьогодні — я більш ніж переконаний — при бажанні і консенсусі з НАТО Крим не буде перепоною для вступу України в НАТО”, — наголосив Романюк.

На його думку, територіальні претензії з боку Росії до Грузії і Молдови також не мають стати на заваді до членства цих країн в НАТО.

“Я вважаю, що НАТО зобов’язане прийняти Грузію, Україну і Молдову в такому статусі, в якому вони сьогодні є. І це не повинно бути підставою для того, щоб НАТО негайно пішло визволяти ці анексовані території, а вирішувати ці проблеми з Росією тільки дипломатичним, політичним шляхом. Але це не значить, що Молдова, Україна і Грузія мають на десятки років відкласти вступ до НАТО”, — сказав Романюк.

Як повідомляв УНН, верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Бридлав наголосив, що НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ альянсу в деяких країнах Східної Європи у зв'язку із зростанням напруженості між Росією і Україною.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути