chrome firefox opera safari iexplorer

Більш як 90% киян проти торгівлі на входах та виходах станцій метро — КМДА

16 травня 2014 о 13:53

Більш як 90% киян проти торгівлі на входах та виходах станцій метрополітену, повідомили УНІАН прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Перший заступник голови КМДА Богдан Дубас разом із заступником голови КМДА Михайлом Костюком провели спільну міжвідомчу нараду з питання забезпечення безперешкодного доступу до входів та виходів з метро та підземних переходів.

«Ситуація зі стихійною торгівлею на входах та виходах з метро та в підземних переходах столиці не витримує жодної критики. Мало того, що вони загороджують прохід пасажирам, це ще й загрожує безпеці людей, адже, встановлені з порушенням, ці об’єкти блокують чи значно звужують виходи для евакуації, заважають під’їздам пожежних та швидких машин. Тож міська влада взяла під контроль вирішення цього нагального питання»,– зауважив Дубас.

Наразі працівники КП «Київський метрополітен» та КК «Київавтодор» виконали роботи з нанесення на всіх входах та виходах на станції столичної підземки обмежувальних ліній евакуаційних шляхів.

Всього нанесено 161 обмежувальну лінію біля входів та виходів на 50 станціях метрополітену.

Також, представники КП «Київдорсервіс» встановлюють дорожні знаки «Стоянку заборонено» на тротуарах біля станцій метрополітену.

Районні в м. Києві державні адміністрації налагоджують співпрацю з КП «Київський метрополітен», РУ ГУ МВС України в м. Києві, ГУ ДСНС України у м. Києві, Державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії в м. Києві, ГУ Держсанепідслужби м. Києва щодо вжиття заходів на територіях, прилеглих до станцій метрополітену, з демонтажу самовільно розміщених тимчасових споруд та ліквідації торгівлі з рук.

Крім того, 12 травня працівники Департаменту транспортної інфраструктури, Служби перевезень КМДА та КП «Київський метрополітен» розпочали вивчення громадської думки щодо доцільності ведення торгівлі біля входів і виходів із метро та на підходах до зупинок громадського транспорту.

Згідно з попередніми результатами опитування, з-понад 1000 киян більше 90% висловилися проти торгівлі на входах та виходах станції метрополітену.

Також усі охочі можуть завантажити анкету на сайті КМДА, заповнити її та надіслати на електронну адресу Департаменту транспортної інфраструктури: dti@kievcity.gov.ua

Джерело: УНІАН
Розділи: Громадська думка

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути