chrome firefox opera safari iexplorer

Музей-квартира Павла Тичини у Києві цьогоріч приєднається до акції «Ніч Музеїв»

14 травня 2014 о 09:30

В ніч з 17 на 18 травня в рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв» Музей-квартира Павла Тичини в Києві відкриває меморіальний простір і пропонує відвідувачам відчути себе гостями поета, політика, громадського діяча. Про це УНН повідомили організатори заходу.  

Цьогоріч до акції вперше приєднується й Музей-квартира Павла Тичини у Києві, пропонуючи брендові авторські театралізовані дійства

«17 травня, о 21.30 – 23.00: нічна екскурсія з каганцями „А було ж колись і таке…“, на якій розповідатимуть про особливо потаємні сторінки життя Павла Тичини.

17 травня, о 23.30 – 2.00: прем’єра театралізовано-втаємниченого дійства „Крок з учора в завтра“. Роздинкою дійства буде неочікуваний для присутніх стрибок в часі – з „учора“ в „сьогодні“.

18 травня, 12.00 – 19.00: „Поетичний фестиваль на Терещенківській, 5“ (новостворений бренд музею). До участі запрошені всі охочі поети, письменники, музиканти, батьки з дітьми.

18 травня, 16.00 – 18.00: моновистава-перформанс „Сріблясті голуби у небесах“ у виконанні Заслуженого артиста України, Міністра культури України Євгена Нищука», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 травня — Міжнародний день музеїв. Головною складовою цього свята є «Ніч музеїв», один із 
найпопулярніших щорічних музейних заходів, коли майже 2 тисячі музеїв 42 країн Європи не сплять один раз на рік, працюючи для всіх тих, кому цікаво побачити незвичайний музей у незвичний час. Цьогоріч до акції вперше приєднується й Музей-квартира Павла Тичини у Києві.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути