chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині сепаратисти залишили дітей без освіти

08 травня 2014 о 10:12

Майже 40 тисяч учнів у Донецькій області не мають можливості ходити до школи. А півтори тисячі випускників, які повинні через кілька тижнів здавати іспити, можуть втратити шанс цього року стати студентами.

Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на ТСН.

Більше півсотні шкіл навколо Слов'янська, в Краматорську і частково Маріуполі закриті.

У найбільш складній ситуації опинилися випускники. 23 травня вони повинні писати український переказ, а 3 червня — складати ЗНО, що є обов'язковим для вступу до вузів.

Ще більш складна ситуація склалася із забезпеченням трьох інтернатів та дитбудинків на півночі Донецької області. Через блокпости на під'їзді до Слов'янська не пускають в місто машини з продуктами для дітей. А адміністрації торгових центрів області вже повідомили, що на цих вихідних магазини закриють, щоб не привертати нападників.

Розділи: Новини освіти

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути